Thursday, September 29, 2011

twenty already

someone once told me,

hidup ni mcm tali



kita tak tahu p a n j a n g pendek tali tu
tapi awak, setiap tahun, tali tu semakin pendek
so let's spend the shorter amount of string we have left with something most worth of our time orite?

Sagwa conveniently decided to make a suicidal act as i'm writing this
she decided to make a jump over the fortochka and thank Allah that the opening is covered with a net!
imagine, kalau dy lompat keluar, from rumah yg 3tingkat ni, owwww xnak imagine xnak imagine
so okeii, i might be exaggerating but im now wondering how i will bring her back in if she decided to jump out :/
not that i had time to wonder about that as i screamed and made a lunge to save her anyway
kahkahkah

Love can make people do great things
kahkahkah again

a love of a mother for her child
is what wills her untuk susukan anaknya yg lapar

a love for a friend
untuk itsar (mendahulukan kepentingan kawan atau saudaranya seiman dan seperjuangan dibandingkan kepentingan dirinya sendiri)

Love make people do EXTRAORDINARY THINGS


symbol of love of Shah Jahan for his wife, Mumtaz Mahal

awak tahu tak, pembinaan Taj Mahal ni mngambil mase berpuluh tahun?
awak tahu tak, pembinaan Taj Mahal ni memerlukan labour force sebanyak 20 000org?
awak tahu tak, 1000ekor gajah tlh digunakan for transportation of materials? menarik kan3
28 types of precious and semi-precious(?) stones were inlaid into the white marble?
imagine the cost, the effort

what i want to point out is, this is not something ordinary
Shah Jahan had made, be it bad or good that's anyone's opinion, but something extra-ordinary

kikiki nak cakap i love my cat je tapi berjela2 la plak eh


: )
imagine, kalau awak pupuk rasa sayang tu untuk Dia
imagine, what extraordinary things you can do for Him

Nabi terima cemuhan, kena baling macam2, kena konspirasi bunuh, hidup susah, seksa teruk
how great his love must be for Allah


tapi awak, itu Nabi, kita ni manusia biasa je
ye awak, kita manusia biasa, hari2 kita buat dosa, tapi awak tahu tak, Allah tu Maha Pengampun, Maha Penyayang. berkejar-kejar lah kita for Allah's love. bcoz only His love can bring you into His Jannah (heaven) <3

berkejar-kejar, berlumba-lumba, maksudnya, aim for it, go for it, never stop trying

hihihi
twenty already
macam besar pulak rse eh
tapi nasyrah, tali awak makin pendek
untuk tali yang pendek tu, buat lah benda paling worth that short amount of time
aim for His love
always always try, coz every effort counts
kikiki advice diri sendiri pulak
muhasabah sebenarnya :')

even da 20 still boleh nangis kan



selambee dok atas selimut org

thxiuu everyone untuk hari ini
:')
nak adiah bole? nak doa kikiki
untuk lebih kuat, wiser dalam perjalanan hidup ini
semoga semua yang dilakukan diredhai Allah~

happy birthday, me

Saturday, September 10, 2011

because i love it so much

because i love it so much, im going to requote status of someone, read on facebook.
pinjam status ye dik ; D

Refleksi. Lain orang, lain jalan/laluan yg dilalui. Tapi semua orang boleh berlari. Untuk mendapatkan Dia. Tak kisah, siapa yang lambat atau siapa di hadapan, asalkan KITA sentiasa dalam PERLARIAN. -quoted. "Sungguh, ini adalah peringatan. Maka barangsiapa mengkehendaki (kebaikan untuk dirinya), tentu dia mengambil jalan menuju Tuhannya."
(Al-Insan : 29)